یزدفردا: اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با رد ادعا‌های اخیر رئیس‌جمهور فرانسه در مورد جمهوری اسلامی ایران، این ادعا‌ها را بی‌اساس، متناقض و فرافکنانه توصیف کرد و خواستار تجدیدنظر فرانسه در رویکرد‌های غیرسازنده خود در قبال صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا شد.

به گزارش یزدفردا: سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: تهدید فوری و واقعی برای صلح و ثبات منطقه‌ای رژیم اشغالگر اسرائیل است که با برخورداری از حمایت همه‌جانبه آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی از جمله فرانسه، علاوه بر تداوم اشغالگری و نسل‌کشی در فلسطین اشغالی، دامنه تجاوز و توسعه‌طلبی نظامی خود را به‌صورت مستمر به کشور‌های مختلف منطقه گسترش داده است. جای تأسف بسیار است که رئیس جمهور فرانسه به‌جای مؤاخذه رژیمی نسل‌کش و آپارتاید که سران آن تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری قرار دارند، انگشت اتهام به‌سمت کشوری که همواره منادی صلح و احترام به اصول حقوق بین‌الملل بوده است، دراز می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با مردود دانستن ادعای رئیس جمهور فرانسه در مورد برنامه هسته‌ای ایران، تأکید کرد: فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی و تحت نظارت دقیق و مستمر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و طرح ادعا‌های خلاف واقع از سوی دولتی که خود از انجام تعهدات برجامی سر باز زده و از سوی دیگر نقش عمده‌ای در دستیابی یک رژیم نسل‌کش به تسلیحات هسته‌ای و کشتار جمعی داشته است، آشکارا فرافکنانه و مزوّرانه است.

بقایی با یادآوری موضع ثابت و اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت حل‌وفصل مسالمت‌آمیز منازعه اوکراین، ادعای تکراری مداخله ایران در منازعه اوکراین را رد کرد و تصریح نمود: این‌گونه اظهارات غیرمسئولانه به‌مثابه تحریف واقعیات و تلاش در جهت اختفای نقش مخرب بازیگران اصلی بحران‌ساز در جهان می‌باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تعجب و تأسف از اظهار نگرانی رئیس جمهور فرانسه نسبت به تعاملات ایران با کشور‌های آفریقایی گفت: کشور‌هایی که دارای سابقه استعمارگری خشن در آفریقا هستند نمی‌توانند با همان ذهنیت برای کشور‌های مستقل آفریقایی و دیگر ملت‌ها تعیین تکلیف کنند.

بقائی تصریح کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های آفریقایی بر اساس احترام متقابل و حرمت‌گزاری نسبت به حاکمیت ملی و استقلال سیاسی تک‌تک کشور‌های آفریقایی بنا نهاده شده است و مبتنی بر "اصول حقوق بین‌الملل درباره روابط دوستانه و همکاری میان دولت‌ها بر اساس منشور ملل متحد" برای نیل به منافع متقابل می‌باشد.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا